Kantuni – Vidimo se na kantunu!

“Dobili smo novi razlog za posjet otoku Rabu” – fashion.hr

U starom dijelu Raba, ispod četiri zvonika, između uskih uličica nalaze se – kantuni…

Oduvijek su kantuni* bili mjesto sastajanja i druženja. Na kantunima su se dogovarali susreti, rađale nove ljubavi i prijateljstva, događao svakodnevni gradski život…

Prepun takvih “kantuna” jedinstvenoga ambijenta i neponovljive ljepote, Stari grad Rab omogućit će svima da uživaju “od kantuna do kantuna” u novoj kulturno-turističkoj atrakciji – KANTUNI!

Od Dorke do Pjacete i od Svetoga Ivana do Mahačeve vile – čitavim potezom Gornje ulice, tu na “kantunu” staroga Raba, uživat ćemo u jedinstvenim rapskim ambijentima, biranoj glazbi, ugodnoj zabavi i autohtonoj otočkoj ponudi i tradicionalnim delicijama Hrvatske.

Ima li boljeg poziva?

DOĐITE NA RAB – VIDIMO SE NA KANTUNU!
RADNO VRIJEME: SVAKOG DANA 19:00 – 01:00

* Kantun = reg. ugao ulice, kut sobe. tal. cantone

Sjajna ideja

Kantuni su sjajna ideja: Volim Rab zbog Kantuna! – Cecilia i Andrea, Verona, Italija

Čarobni ambijenti

Odlična ideja, doista fantastični glazbenici u čarobnom ambijentu. – Gregg i Hannah, Cambridge, UK

Prvorazredni događaj

Odlična ideja, prvorazredni događaj, prekrasna atmosfera. Vidimo se dogodine! – George, Wales

1
OTOK
5
LOKALITETA
9
DANA
1000
DOŽIVLJAJA

Galerija

Upoznajte Kantune – novu, odličnu turističku priču s otoka Raba. – HRturizam.hr

Imamo savršen razlog za posjetiti Rab. – jolie.hr

Od kantuna do kantuna…

Otok Rab prepun je kantuna nezaboravnih priča i jedinstvene ljepote

Kantun svjetla – prekrasni mediteranski park Dorka, Kantun susreta – veličanstvena starogradska Pjaceta, Kantun doživljaja – jedinstveni Sveti Ivan, Skriveni kantun – tajnovita Mahačeva vila i Kantun uspomena – Vidikovac s najljepšim pogledom na cijeli grad, svaki kantun otoka Raba pruža puno dobrih razloga za posjet, susret i zajedničko uživanje.

 • ... - ...

  PARK DORKA - Kantun svjetla

  Na samome vrhu poluotoka na kojem se smjestio stari grad Rab, u jedinstvenome ambijentu povijesnih zidina, prekrasni je mediteranski park Dorka sa spomenikom svetom Marinu u središtu. Rabljani s ponosom ističu toga klesara s Raba, koji je u 3. stoljeću udario temelje današnje Republike San Marino. Ljepota ovoga parka oduzima dah, a u posve novome svjetlu zasjat će u sklopu Kantuna - jer ćemo je preobraziti u Kantun svjetla posebno pripremljen za ugodan boravak, opušteno druženje i uživanje.

 • ... - ...

  PJACETA - Kantun susreta

  Hodajući Gornjom ulicom od Dorke uz Gornju ulicu, i eto nas do sljedećega kantuna ovogodišnjih Kantuna - Kantuna susreta. Smještena u samome srcu staroga grada, s ponosom tu stoji veličanstvena rapska Pjaceta. Povijesni trg Raba, Pjaceta odiše autohtonim ambijentom staroga grada, a mitsko stablo hrasta crnike daje ovome lokalitetu posebnu atmosferu i šarm. Za Rabljane ovoj je Trg slobode, jer je crnika na njemu zasađena 1921. u sjećanje na burna prošla vremena. No Pjaceta je i jedan od najvjernijih kroničara svakodnevnoga rapskog života, pa čak i po tome što su se u jednoj od palača sve do u 1960.-te rađali brojni Rabljani.

 • ... - ...

  MAHAČEVA VILA - Skriveni kantun

  Tek nekoliko koraka dalje prema zapadu, čim s Pjacete krenete dalje put Gornje ulice, u palači slijeva u kojoj danas odjekuju veseli zvuci glazbe mladih polaznika Glazbene škole, nalazi se Skriveni kantun naših Kantuna. Ne smijemo vam otkrivati puno više od toga, jer tada ovaj kantun ne bi više ostao skriven... Ali zato slobodno uđite, jer tu Vas očekuje neponovljivi ambijent, čudesni pogled na Uvalu sv. Eufemije i Kalifront preko puta, vrhunska glazba, intimna atmosfera, birana ponuda... Pa ima li boljeg poziva da se sretnemo u Skrivenom kantunu!

 • ... - ...

  SVETI IVAN - Kantun doživljaja

  Nastavite dalje Gornjom ulicom i eto nas uskoro i do najzapadnijega od četiri rapska zvonika. Ispod njega je jedan od najvećih bisera rapske baštine (ako je među mnogobrojnim biserima staroga Raba uopće moguće napraviti takav odabir!). Ostaci crkve sv. Ivana Evanđelista posve prirodno su se nametnuli kao jedinstvena pozornica na otvorenom, a uživati u vrhunskim glazbenim izvedbama ispod golemoga zvonika u povijesnom ambijentu srednjovjekovne bazilike doživljaj je bez usporedbe. Trebate li dodatnu pozivnicu da doživite Kantune na tome Kantunu doživljaja?

 • ... - ...

  VIDIKOVAC - Kantun uspomena

  Od kantuna do kantuna i eto nas na kraju našega puta - do posljednjega kantuna ovogodišnjih Kantuna - poznatoga rapskog Vidikovca. S toga Kantuna uspomena pruža se zasigurno jedan od najljepših i najromantičnijih pogleda na stari grad Rab. A mi ćemo na tome završetku naše ture pozvati sve posjetitelje da se fotografiraju s vizurom čitavoga kantuna staroga grada Raba kao najljepšom scenografijom u pozadini, za uspomenu i dugo sjećanje na rapske - Kantune!

Kantuni / Corners su zaštićeni kulturno-turistički projekt G.A.D. PRODUKCIJE i tima KULTUR specijaliziranog za projekte u području kulturnog turizma i destinacijskog managementa koji djeluje u sklopu agencije. Odvija se u javnim prostorima grada Raba, uz partnersku podršku Turističke zajednice Grada Raba i potporu Hrvatske turističke zajednice.